UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Vip sa korisnicima donirao dva i po miliona dinara za podršku osobama sa autizmom

1 min read
Podeli

Beograd, 1. februar 2018. – Kompanija Vip mobile uručila je donaciju Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom u vrednosti od 2.500.000 dinara. Zahvaljujući odličnom odzivu Vipovih korisnika koji su slanjem humanitarnih SMS poruka doprineli donaciji, kao i delu prihoda kompanije od SMS saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika, prikupljena su novčana sredstva koja će biti upotrebljena za realizaciju tri projekta namenjena poboljšanju uslova života osoba sa autizmom i njihovih porodica. Donacijom će biti omogućeno pokretanje digitalne platforme za informisanje i savetovanje porodica osoba sa autizmom, opremanje tzv. medicinskih soba u pet gradova Srbije, kao i otvaranje prvog Radnog centra sa osobe sa autizmom.

„Izuzetno smo počastvovani što su naše dugogodišnje inicijative i ideje za podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama u Srbiji prepoznate i podržane od strane kompanije Vip mobile. Pored izuzetno darežljive finansijske komponente, ova donacija ima i onu ljudsku – odziv korisnika donatorskoj akciji bio je veoma veliki, što pokazuje da je svest o autizmu i izazovima koje on donosi porodicama velika, kao i senzibilitet naših sugrađana prema ovom problemu,” poručila je Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

„Zajedno sa našim korisnicima napravili smo značajan korak u podršci osobama sa autizmom i njihovim porodicama. Verujemo da će primena digitalnih rešenja poput on-line savetovališta pružiti bolju i efikasniju podršku, dostupnu svima i to širom Srbije,“ dodao je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile prilikom uručivanja donacije.

Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom osnovan je 1977. godine i danas je krovna organizacija koja okuplja 16 udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz cele Srbije sa više od 3000 korisnika.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link