UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

VOJVOĐANSKA BANKA DONIRALA NOVAC ZA IZBEGLICE

1 min read
Podeli

Beograd, 28. oktobar 2015. – Vojvođanska banka donirala je 600.000 dinara Dečijem fondu Ujedinjenih nacija (UNICEF) za rad sa decom i majkama sa bebama u  centrima  za izbeglice i migrante u Preševu, Beogradu i Šidu. U ovim mestima, kroz koji prilaze stotine hiljada izbeglih sa Bliskog istoka, UNICEF je uspostavio kutke za decu u kojima mogu da se igraju i za majke sa bebama u kojima mogu da predahnu i podoje svoju decu u privatnosti.

UNICEF je od početka izbegličke-migrantske krize aktivan  zbrinjavanju  dece i porodica u pokretu kroz Srbiju. Do sada je u  Srbiji registrovano preko 300,000 ljudi, a  nekih  23 odsto su deca.

“U teškim vremenima svi mi treba da pružimo svoj maksimum kako bi zaštitili decu u najvećoj mogućoj meri i pomogli im da shvate nova poglavlja u svojim životima. Svedoci smo velikih migracija I ne možemo čak ni da zamislimo kroz šta prolaze ljudi kada napuštaju svoje domove. Vojvođanska banka i svi njeni zaposleni su tu da pomognu kada je najpotrebnije, kao što smo činili i do sada”, izjavio je Marinos Vathis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Copyright fotografija: UNICEF

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link