UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Zaposleni kompanije GSK pružili podršku organizaciji “Save the Children”

2 min read
Podeli

Beograd, 12 jun 2015. – Cilj globalnog partnerstva naše kompanije sa organizacijom „Save the Children“ je da pomognemo u spašavanju života miliona dece. Kombinujući naše iskustvo, znanje i resurse, težimo da obezbedimo lekove i vakcine za decu koja žive u najsiromašnijim zemljama sveta, da obučimo hiljade zdravstvenih radnika i da sprečimo malnutriciju dece.

Zaposleni u Srbiji i Crnoj Gori pridružili su se partnerstvu sa „Save the Children“ sakupljanjem dobrotvornih priloga za podršku globalnoj inicijativi. Tokom Orange United nedelje u junu, organizovana je „Dobrotvorna kulinarska akcija“ i izložba fotografija „Karavansaraj: mesto susreta kultura“.

GSK volonteri su svakog dana za svoje kolege pripremali izvrsne specijalitete istovremeno sakupljajući donacije. Nedelja je zaključena izložbom fotografija zaposlenih, održanoj u jedinstvenom prostoru „Shugar & Spice“ u Beogradu. Od 300 fotografija poslatih na konkurs, predstavljeno je 30 najboljih – prema rezultratima glasanja zaposlenih. U skladu sa nazivom izložbe, fotografije oslikavaju impresije zaposlenih različitim kulturama i zemljama širom sveta. Sve izložene fotografije zaposleni su imali priliku da kupe na aukciji, a prikupljen novac usmeren je na podršku partnerstvu sa „Save the Children“. GSK će duplirati ukupan iznos koji su zaposleni donirali.

Suma koju su sakupili zaposleni u Srbiji i Crnoj Gori dovoljna je da se obezbedi:

  • dve mesečne plate zdravstvenom radniku koji bolesnoj deci spašava život u Demokratskoj Republici Kongo i Keniji
  • edukaciju za dva zdravstvena radnika koji obilaze porodice i zbrinjavaju novorođenčad i njihove majke
  • vakcinaciju dece protiv bolesti koje se mogu prevenirati
  • terapiju za šesnaestoro dece protiv dijareje koja može da im ugrozi život
  • pakete za bebe sa odećom, peškirima, pelenama i sapunom koji odnose zdravstveni radnici prilikom poseta porodicama i
  • mreže protiv komaraca kako bi se smanjila mogućnost da deca u nerazvijenim regionima Afrike budu zaražena malarijom

Osim Orange United nedelje, globalno partnerstvo između GSK i „Save the Children“ prevazilazi tradicionalni korporativni model dobrotvornog prikupljanja sredstava. Ono je prisutno u raznim oblastima GSK poslovanja, uključujući kapacitete naše kompanije u istraživanju i razvoju koje se usmerava na spašavanje života dece.

U poslednjih 10 godina, napravljen je značajan napredak kako bi se smanjila stopa smrtnosti dece, međutim, potrebno je uložiti mnogo više napora kako bi se sprečilo da deca umiru. Mada su potrebe najsiromašnije dece na svetu raznovrsne, tri su glavne oblasti u kojima bi hitno delovanje osiguralo da svako dete dobije osnovnu zdravstvenu zaštitu:

  • Više zdravstvenih radnika u najsiromašnijim zemljama u svetu
  • Vakcine i lekovi
  • Jednostavna nutritivna hrana

Iz tog razloga pokrenuto je ambiciozno globalno partnerstvo GSK sa Save the Children:

„Udružujući snage sa Save the Children, proširili smo naše napore da kreiramo impuls za promenu i sprečimo da deca umiru od bolesti koje se mogu prevenirati. Nadam se da će ovo partnerstvo inspirisati zaposlene u GSK i postaviti nove standarde kada je u pitanju način na koji kompanije i nevladine organizacije mogu kroz saradnju da doprinesu postizanju zajedničkog cilja“, rekao je povodom uspostavljanja partnerstva Andrew Witty, globalni izvršni direktor GSK-a.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link