UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Podrška borbi protiv HIV-a – projekat srpskog udruženja među sedam najboljih u Evropi

1 min read
Podeli

Beograd, 12. jun 2015. – ViiV Healthcare, kompanija GSK-a specijalizovana za HIV, objavila je listu udruženja pacijenata u Evropi koje su na konkursu u okviru programa „Pozitivna akcija Evrope“ nagrađene finansijskom podrškom u celokupnom iznosu od 100 000 funti. Među sedam udruženja izabranih iz cele Evrope, našao se i „Q-klub“, srpsko udruženje pacijenata za borbu protiv HIV-a.

Projekat „Q-kluba“ fokusira se na borbu protiv stigme sa kojom se suočavaju osobe koje žive sa HIV-om, a obuhvata vršnjačku i profesionalnu podršku, podizanje svesti javnosti i zalaganje za unapređenje zdravstvenih uslova i održivost usluga za podršku osobama koje žive sa HIV-om, kroz centre za podršku.

ViiV Healthcare je nezavisna kompanija specijalizovana za HIV, osnovana od strane kompanija GSK i Pfizer 2009. godine. Kompanija ima sveobuhvatan portfolio i lekove u razvoju za terapiju HIV/AIDS-a i prepoznatljiv operativni model koji joj omogućava da bude fleksibilna u odgovaranju na potrebe HIV zajednice. Za više informacije o „Pozitivnoj akciji Evrope“ posetite ViiV Healthcare internet stranicu.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link