UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

AMBASADORI I KOMPANIJE ZAJEDNO ZA LEPŠI BEOGRAD

2 min read
Podeli

Beograd, 27. maj 2017- Tradicionalna deveta manifestacija “Naš Beograd” ovog vikenda okupila je više od 300 volontera koji su na 11 lokacija u Beogradu uređivali zelene površine i fasade, školska dvorišta i igrališta, terene za boćanje, ali se i družili sa najstarijim sugrađanima, organizovali edukativne i zabavne radionice za najmlađe i pripremali obroke za najugroženije.

Naš Beograd3

Među 300 volontera, i ove godine našao se Kajl Skat, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, koji je prošle godine prvi put bio deo ove manifestacije, kao i osoblje ambasade i predstavnici USAID-a. O značaju ovakvih akcija ambasador Skat je rekao: „U Americi ovakve akcije deo su svakodnevne kulture u školama, crkvama, kroz organizacije izviđača, jer svi mi treba da doprinesemo zajednici kojoj pripadamo. Danas smo u Beogradu na ovakvoj akciji, jer smo mi deo vaše zajednice“.

Devetu godinu za redom u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje, svakog proleća veliki broj volontera na različitim lokacijama u gradu kroz dobrovoljne aktivnosti doprinose kvalitetu života Beograđana i lepšem izgledu glavnog grada. Do sada je zahvaljujući manifestaciji “Naš Beograd” više od 3.000 zaposlenih, iz preko 30 kompanija, svojim volontiranjem doprinelo poboljšanju kvaliteta života preko 10.000 svojih sugrađana. Ove godine prvi put i Beograđani su sami mogli da budu deo ove akcije tako što su putem online nominacija predlagali i glasali za lokaciju u gradu kojoj je potrebno preuređenje.

,,O tome koliko ovakva akcija ima značaj i za grad i za kompanije najbolje govori činjenica da se uspešno organizuje devetu godinu za redom. Sve što danas ima tako dug i uspešan kontinuitet prošlo je potvrdu kvaliteta i pokazalo da komapnije i društvo zajedno prepoznaju prave vrednosti i prioritete. Poboljšanje i održanje kvalitetnog okruženja i života u glavnom gradu obaveza je svih nas, a ujedinjenim snagama i međusobnom podrškom kompanija, institucija i građana, ne samo danas, već svakog dana našem glavnom gradu možemo pomoći da istakne sve svoje potencijale i ostane omiljenon mesto za život svih nas”, rekao je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Fotografije ovogodišnje akcije Naš Beograd možete pogledati na Facebook stranici Foruma za odgovorno poslovanje: facebook.com

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link