UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Devenport: Srbiji treba jaka, ali i odgovorna privreda

1 min read
Podeli

Beograd, 1. mart 2014. – Srpske kompanije će, kako Srbija napreduje ka EU, morati sve više da se prilagođavaju načinu poslovanja kompanija širom Evrope, a društvena odgovornost je deo tog procesa, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

– EU nema ingerencije da nametne neke standarde u oblasti društveno odgovornog poslovanja, ti standardi će vremenom postajati sve prirodniji, uz pomoć svih zainteresovanih strana – kazao je Devenport na prvom međusektorskom panelu o toj temi.

Devenport je rekao da je svestan činjenice da društveno korisno poslovanje u Srbiji nije nimalo lako u produženom periodu ekonomske krize, ali i dodao da se ovakva situacija mora posmatrati kao jedinstvenu šansu za dugoročniji rast, otvaranje novih tržišta i radnih mesta.

– Srbija je sada već deo naše pridružene porodice – istakao je Devenport i pozvao sve da zajednički rade na stvaranju jake i odgovorne privrede.

On je naglasio da EU podržava razvoj te oblasti, što će nastaviti i u budućnosti.
Devenport je kazao da su uticaji koje kompanije ostvaruju na društvo uglavnom pozitivni, ali neretko mogu biti i negativni, dodajući da je odgovorno poslovanje od suštinske važnosti.

– U svojoj politici korporativne društvene odgovornosti Evropska komisija ima za cilj da pomogne preduzećima da maksimalno iskoriste pozitivne uticaje i identifikuju i spreče moguće negativne uticaje u svom poslovanju – naveo je Devenport.

Izvor: Tanjug

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link