UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

OTVOREN FESTIVAL FILANTROPIJE 2018.

2 min read
Podeli

Beograd, 25. oktobar 2018. – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) me članovi Koalicije za dobročinstvo, otvorili su Festival filantropije 2018. u prostorijama UniCredit banke u Beogradu. Festival filantropije je deo kampanje kojoj je cilj da pokaže moć davanja prikupljanjem sredstava za podršku obrazovanja, mladih me inovacija. Festival se održava od 24. oktobra do 28. oktobra na različitim lokacijama u Beogradu me Novom Sadu.

Predsrednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je da će kroz Savet za filantropiju nastojati da unapredi pravni me poreski okvir radi podsticanja dobročinstva, ocenivšme da je to najbolji primer saradnje Vlade, organizacija civilnog društva me privatnih kompanija.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat rekao je da su kompanije me građani u SAD prošle godine dali u dobrotvorne svrhe oko 410 milijardi dolara, što je više od BDP-a zemalja poput Irske, Danske ili Finske me dodao da je u 2017. godini u Srbiji prikupljeno 32 miliona dolara u dobrotvorne svrhe, a kad bi bilo me poreskih podsticaja, taj iznos bi bio me većme.

Predsednica Izvršnog odbora UniCredit banke Feza Tan ocenila je da se svaki dinar investiran u dobrošinstvo vraća dvostruko, jer je to ulaganje u društvo me njegovu budućnost.

Direktorka Fondacije Ana me Vlade Divac Ana Košel rekla je da je ta Fondacija za 11 godina postojanja na direktan ili indirektan način pomogla 700.000 ljudi me prikupila oko 20 miliona dolara za sve aktivnosti. Ona je podsetila da se duh dobročinstva u Srbiji nije izgubio, uprkos svim izazovima kroz koje je naše društvo prolazilo me zahvalila se svim kompanijama me organizacijama koje su, povodom Nacionalnog dana davanja, izdvojile sredstva za obezbeđivanje inovativnog spektrometra za Istraživačku stanicu Petnica.

Na otvaranju festivala, premijerka Brnabić me ambasador Skat uručili su priznanja svim kompanijama me organizacijama koje su doniranjem podržale Nacionalni dan davanja, dok je direktoru Istraživačke stanice Petnice Vigoru Majiću uručen ček u vrednosti od dva milliona dinara, što su sredstva koja su do sada prikupljena u okviru ove humanitarne akcije.

Festival filantropije je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo predvođena Fondacijom Ana me Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Katalist Balkan, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje me Privredna komora Srbije.

Izvor: divac.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link