UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Istraživanje o društveno odgovornom poslovanju – Rok 23. novembar

2 min read
Podeli

Beograd, 22. oktobar 2018. – Forum za odgovorno poslovanje, povodom obeleževanja desetogodišnjice osnivanja i delovanja, u saradnji sa Smart kolektivom počeo je veliko istraživanje stavova poslovnog sektora o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji.

Pored utvrđivanja stavova o ovoj temi, cilj istraživanja je i da se napravi presek trenutnog stanja u ovoj oblasti, da saznamo kolika je važnost društveno odgovornog poslovanja za preduzeća koja posluju u Srbiji, kao i da identifikujemo potencijale za zajedničku saradnju kroz udružene inicijative.

Na osnovu rezultata istraživanja, prikupljenih primera dobrih praksi i konsultativnog procesa s predstavicima preduzeća svih veličina biće definisane preporuke za unapređenje stanja društveno odgovornog poslovanja u Srbiji, sa akcentom na preporuke za mala i srednja preduzeća.

Upitnik o društveno odgovornom poslovanju poslat je na adrese preduzeća koja posluju u Srbiji i ovim putem pozivamo ih da ga popune kako bismo dobili što objektivnije i validnije podatke o ovoj oblasti.

S obzirom da uticaj koji biznis ostvaruje na društvo kroz svoje poslovanje, postaje sve značajnija tema za velike kompanije pri izboru partnera i kreditore pri donošenju odluka o finansiranju, u sklopu istraživanja koje se realizuje povodom obeležavanja desetogodišnjice Foruma za odgovorno poslovanje, nastojaćemo da identifikujemo trenutno stanje u srpskoj privredi i mapiramo potencijale za unapređenja u ovoj oblasti, naročito kada je u pitanju sektor MSP i potrebna podrška za njegovo osnaživanje.

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru. Vizija Foruma je društvo u kojem biznis značajno doprinosi rešavanju problema zajednice i u kojem su prakse društveno odgovornog poslovanja utemeljene u svakom preduzeću, od najmanjeg do najvećeg.

Rok za popunjavanje online upitnika [OVDE]  je 23. novembar.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link