UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Održan sastanak Radne grupe Foruma na temu zapošljivosti

1 min read
Podeli

Beograd, 30. avgust 2018. – Prošlog četvrtka, članovi Radne grupe Foruma za odgovorno poslovanje okupili su se u prostoru kompanije ManpowerGroup Srbija, sa ciljem definisanja tema koje će biti u fokusu u narednom periodu, a to su – zapošljivost i osnaživanje mladih.  

U uvodnom delu, članice su imale priliku da se upoznaju sa globalnim istraživanjem kompanije ManpowerGroup – Talent Shortage Survey, koje se bavi zanimanjima do kojih poslodavci najteže dolaze.

Izvršna kancelarija Foruma sprovela je istraživanje koje za cilj ima definisanje nedostajućih veština kod mladih koji se prijavljuju na programe praksi ili radne pozicije u kompanijama članicama. Rezultati su pokazali da – više od 70% kompanija smatra da mladi ne poseduju stručna znanja i šire kompetencije neophodne za obavljanje poslova za koje konkurišu.

Predstavljeni su i već postojeci programi koji se bave ovom temom, Coca-Cola podrška mladima, Coce Summership, Rise, Budućnost za 5, ali i potencijalni predlozi saranje kompanija u okviru tih programa.

 

Grupa će se okupljati kvartalno, a predsedavajuća će biti Jovana Paljić, Community Executive iz Coca-Cola HBC Srbija, dok je za kopredsedavajućeg izabrana Marija Stevanović, People and Culture Specialist, iz ManpowerGroup Srbija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici članica Bambi, Banca Intesa, Coca-Cola HBC Srbija, ErsteBank Srbija, ManpowerGroup Srbija i  Vipmobile Srbija.

Tagovi:
Prethodni članak

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link