UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu

2 min read
Podeli

Beograd, 29. jun 2016. – Kompanija NIS predstavila je danas Izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu, koji je u skladu sa standardima vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI). Prema ovim pravilima, Izveštaj NIS-a je usklađen sa G4 standardima, odnosno smernicama za izveštavanje o održivosti za Sektor nafte i gasa.

Osim što je prva kompanija u Srbiji koja je objavila verifikovan Izveštaj o održivom razvoju, NIS je u toku 2015. godine nastavio da unapređuje transparentnost izveštavanja u ovoj oblasti, pa je broj indikatora povećan sa 69 na 80.

Izveštaj je verifikovala nezavisna revizorska kuća Ernst&Young u Srbiji i tradicionalno je predstavljen na dijalogu zainteresovanih strana gde su pored Kirila Kravčenka, generalnog direktora NIS-a, učestvovali i Stiven Fiš, partner u revizorskoj kući Ernst&Young, Irena Solorano, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Ana Trbović, profesorka na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u Beogradu.

Akcenat u Izveštaju o održivom razvoju za 2015. godinu je na onome što je NIS učinio u sprovođenju HSE politike, odnosno u oblasti zdravlja i bezbednosti na radu i zaštite životne sredine. NIS je ujedno i 2016. godinu proglasio godinom HSE-a u kompaniji, pokazujući da su pitanja iz te oblasti apsolutni prioritet u poslovanju.

Upravo zato je, nakon uvodne diskusije, održan panel na temu „Godina bezbednosti (HSE) u NIS-u i aktivnosti na polju bezbednosti zaposlenih i zaštite životne sredine“ na kojem su učestvovali predstavnici NIS-a, državnih institucija i najvećih kompanija u Srbiji.

Izveštaj o održivom razvoju NIS-a sadrži informacije o važnim aspektima poslovanja i dostignućima koje je NIS, kao društveno odgovorna kompanija, ostvario u prethodnoj godini, a koja su usmerena na unapređenje života u zajednici kroz ostvarenje ekonomskog, kulturnog i socijalnog rasta. Posvećeni primeni najviših standarda u izveštavanju, polazna osnova za pripremu NIS-ovog Izveštaja je i ove godine bila Matrica materijalnosti, koja predstavlja uporedni pregled ključnih tema za poslovanje iz ugla kompanije, kao i zainteresovanih strana.

NIS je svoj prvi verifikovani Izveštaj o održivom razvoju objavio 2011. godine i od tada poštuje GRI smernice koje su opšteprihvaćeni okvir za izveštavanje o ekonomskom, ekološkom i društvenom učinku organizacije. Kompletan Izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu kompanije NIS može se naći na sajtu kompanije: www.nis.eu. Više informacija o standardima u korporativnom izveštavanju nalazi se na internet adresi: www.globalreporting.org.

Izvor: blic.rs
Foto: blic.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link