UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Nova agenda za održivi razvoj

1 min read
Podeli

Beograd, 3. jul 2015. – Novu agendu za globalni razvoj (Global Development Agenda) slediće sve zemlje u svetu i ozvaničiće je na sednici Generalne skupštine UN planiranoj za kraj septembra 2015. godine, koju će u ime Srbije potpisati Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije.

Novih 17 osnovnih i 169 specifičnih globalnih ciljeva održivog razvoja postaće vodič za politiku i finansiranje u narednih 15 godina, počevši sa istorijskim obećanjem da se siromaštvo okonča.

Neki od najvažnijih ciljeva su iskorenjivanje gladi, ostvarivanjenje rodne ravnopravnosti, unapređenje zdravstva i pristup obrazovanju za svako dete. Nova razvojna agenda promovisaće miroljubiva društva, stvarati bolje poslove i suočiti se sa ekološkim izazovima današnjice – prvenstveno klimatskim promenama.

Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za spoljne poslove Republike Srbije, organizovao je seriju konsultacija sa parnerskim organizacijma civilnog društva i liderima poslovnog sektora. Glavni cilj ovih sastanaka bio je predstavljanje nove agende i prikupljanje inputa iz civilnog i biznis sektora o budućoj saradnji povezanoj sa razvojem Srbije, ali i da se agenda predstavi široj publici.

Na sastanku koji je održan u Privrednoj komori Srbije ovim povodom govorili su Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, ambasador Dragan Županjevac, koordinator za ECOSOG i ekonomske odnose u Ministarstvu spoljnih poslova RS, Odeljenje za UN, Irena Vojačkova Solorano, stalna koordinatorka UN u Srbiji i Siniša Mitrović, član UO Globalnog dogovora iz Privredne komore Srbije.

Izvor: PKS.RS

rs.one.un.org

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link