UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Uskoro velika akcija čišćenja priobalja u Beogradu

2 min read
Podeli

Beograd, 26. avgust 2018. – Grad Beograd u saradnji sa komunalnim preduzećima organizovaće uskoro veliku akciju čišćenja priobalja, ali se prave i dugoročni planovi sa idejom da se nabavi nekoliko brodova katamarana koji će skupljati otpad sa reka, najavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, navodi se u saopštenju Beoinfa.

On je, gostujući na TV Happy istakao da se građani najviše žale na otpad oko 25. maja i dodao da je veoma važno skrenuti pažnju građanima da ne bacaju smeće u reke jer je to pogubno kada dođe do poplava.

– Moramo da promenimo svest ljudi jer smeće zatrpava odvodne kanale koji kasnije ne služe svojoj svrsi. Nisam za kazne, uvek sam pre da se priča sa ljudima, ali krajnja instanca su kazne – rekao je gradonačelnik, dodavši da često prošeta gradom i da razgovara sa građanima i ukoliko uvidi neki komunalni problem, odmah reaguje kako bi se što pre otklonio.

On je podsetio da je nedavno održan trilateralni sastanak sa gradonačelnicima Sarajeva i Zagreba i da se još jednom pokazalo da ovi gradovi imaju veoma slične probleme, ali i da mogu da uče jedni od drugih.

– Značajna saradnja može da se ostvari u turizmu s obzirom da sve tri prestonice polažu mnogo u ovu privrednu granu. Pokazalo se da se turisti u svakom od ovih gradova zadržavaju po dva dana, a ideja je da obiđu sve gradove i tako ostanu duže u našem regionu – rekao je Radojičić, dodavši da su pogotovo kineski turisti veoma zainteresovani da kada dođu u Beograd posete i Sarajevo.

On je podsetio na rekonstrukciju ulica u gradu i posebno na početak radova na obnovi Trga republike koji će trajati 420 dana.

– To zvuči kao dug period i razgovarali smo o tome, ali reč je o opsežnim radovima i to je optimalan rok za njihov završetak. Građani moraju da se strpe jer se rekonstruišu glavne saobraćajnice, ali kada radovi budu završeni to će biti sasvim druga priča. Neka se ljute na mene ako treba, preuzeću taj teret na sebe, ali ako čovek želi da napravi nešto za svoj grad, on mora da prođe kroz taj period. Ja ću insistirati na nadzoru, proveravaću, u ime građana, kako teku radovi. Rezultat mora da bude dugoročan, da ostavimo generacijama koje dolaze lepši, čistiji i zeleniji Beograd – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Izvor: eKapija.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link