UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

GSK predstavio godišnji izveštaj o korporativnoj odgovornosti

2 min read
Podeli

Beograd, 6. oktobar 2015. – “Izveštaj o korporativnoj odgovornosti GSK-a za Srbiju i Crnu Goru” predstavili su u četvrtak, 1. oktobar 2015.g. u rezidenciji ambasadora Velike Britanije “Elsie Inglis House”, Nj.E. Denis Kif (Denis Keefe), britanski ambasador u Srbiji i Milutin Delić, generalni direktor GSK za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

Ambasador Kif je istakao da je „jedan od prioriteta britanske vlade jeste postizanje održivog i uravnoteženog ekonomskog razvoja širom naše zemlje, kao i izgradnja snažnijeg i pravednijeg društva, a da je jedna od ključnih komponenti takvog društva odgovorno poslovanje“. Kao dobar primer naveo je kompaniju GlaxoSmithKline. „To je kompanija koja je, na nacionalnom nivou, u poslednje 3 godine nagrađena sa čak 5 priznanja u oblasti korporativne odgovornosti, od pomoći lokalnoj zajednici, preko podrške pacijentima, do stvaranje podrsticajnog radnog okruženja“, rekao je britanski ambasador.

Predstavnicima državnih institucija, zdravstva i nevladinog sektora, obratio se i Milutin Delić, koji je rekao:

Jedan od razloga zašto sam preuzeo ulogu generalnog direktora za GSK u Srbiji i Crnoj Gori bio je značajna vrednost koju ova kompanija donosi društvu. Drago mi je da sam imao priliku da vidim brojne promene i napredak koji je kompanija ostvarila, bilo da se radi o naporima da unapredimo pristup našim lekovima, kontinuiranom ulaganju u zajednicu u kojoj radimo kroz projekte korporativne odgovornosti ili evoluciji operativnog modela ka strukturi koja je bolje integrisana u lokalno okruženje. Uprkos izazovima u poslovnom okruženju u 2014. godini, ostvarili smo napredak, kako u oblasti strateških prioriteta, tako i u našoj posvećenosti da delujemo odgovorno.

Osvrnuvši se na unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite, Delić je izneo podatke o donacijama kompanije, koja je u u proteklih 5 godina donirala preko 75 miliona dinara u Srbiji za unapređenje zdravlja i blagostanja u zajednici kroz finansijska sredstva, donacije proizvoda i volontiranje zaposlenih. Tokom majskih poplava, obezbeđena je hitna humanitarna pomoć za: 1,4 miliona dinara Crvenom krstu Srbije, Domu zdravlja Obrenovac 1,3 miliona dinara, dok je vrednost lekova i vakcina koje je Ministarstvu zdravlja stavljeno na raspolaganje 29 miliona dinara.

U oblasti etičkog pristupa, kompanija GSK je u 2014. godini uvela novi model poslovanja i promenila način nagrađivanja prodajnih timova – njihov učinak se više ne meri u odnosu na prodajne ciljeve već kroz procenu stručnog znanja i kvaliteta usluge koju pružaju zdravstvenim radnicima. GSK je prva kompanija koja je prekinula praksu plaćanja zdravstvenim radnicima da u njeno ime govore o GSK proizvodima.

U 2014, obeleženo je 5. godina kako se u Srbiji u kontinuitetu sprovodi volonterski projekat “Narandžasti dan”, u okviru koga je sprovedeno ukupno 12 akcija za pomoć lokalnoj zajednici. Kroz „Narandžasti dan“ GSK omogućava svim svojim zaposlenima da jedan radni dan posvete volontiranju u svojoj zajednici u oblastima koje sami zaposleni predlažu i smatraju prioritetnim. Za „Narandžasti dan“, GSK-u je u 2014. treću godinu za redom uručena nagrada za korporativno volontiranje u Srbiji.

Iste godine kompanija GSK je proglašena za “Najboljeg poslodavca”u farmaceutskom sektoru u Srbiji, dok joj je za dugoročno partnerstvo i podršci onkološkim pacijentima u Srbiji uručeno prestižno „BELhospice“ priznanje.

Izvor: rs.gsk.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link