UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Za moj Kosjerić

2 min read
Podeli

Kosjerić, 24. mart 2015. – TITAN Cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“. Na konkurs je pristiglo 27 prijava, od kojih će 11 imati priliku da realizuje svoje ideje. Ukupan iznos dodeljenih sredstava veći je od 20.000 evra.

Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima konkursa: „Jedan od osnovnih principa na kojima zasnivamo naše poslovanje je negovanje otvorenog dijaloga sa lokalnom zajednicom o svim pitanjima od zajedničkog interesa, a konkurs „Za moj Kosjerić“ je samo još jedan aspekt naših nastojanja da podstaknemo sve sugrađane da zajedničkim snagama omoguće ostvarenje boljih uslova za život. Nadamo se da će nagrađeni projekti i ove godine tome doprineti. Sva naša ulaganja u lokalnu sredinu, koja od 2002. godine prevazilaze iznos od 15 miliona evra usmerena su na podršku i pomoć idejama koje unapređuju kvalitet života u Kosjeriću i obezbeđuju održiv razvoj. Naša kompanija je prepoznatljiv promoter principa društveno odgovornog poslovanja u regionu, gde spada i u pionire primene ovih vrednosti – zahvaljujući velikim naporima kolektiva, postigli smo rezultat od 818 dana bez povrede na radu, redovno objavljujemo izveštaje o održivom razvoju, i prvi smo u Srbiji dostigli nivo primene A+ u skladu sa smernicama Inicijative globalnog izveštavanja. Smatramo da su saradnja, uključivanje, transparentna komunikacija i opšti boljitak uslovi za dobre poslovne rezultate, kao što su dobri poslovni rezultati uslov za kvalitetniji život i bolje društvo.”

Žiri, sačinjen od predstavnika kompanije i lokalne zajednice, nagradio je sledeće projekte: iz oblasti kulture najbolji su bili „Pozorištance na Vardi“ Osnovne škole „Jordan Đukanović“;„Odjeci – život i stvaralaštvo Lize Marić Križanić“ Turističke organizacije opštine Kosjerić; „BUM 31260 #4“ nevladine organizacije Ko.AKTIVA; Festival folklora „Mali opanak“ Kulturno-umetničkog društva „Maksim Marković“ i „Sveštenik i učitelj Miladin Mišo Zarić“ Organizacije potomaka ratnika oslobodilačkih ratova 1912 – 1920. godine. Iz oblasti ekologije pobednici su: „Dečiji ekološki karavan 2015“ Planinarsko-ekološkog društva „Subjel“ i „Upravljanje otpadom“ Osnovne škole „Mito Igumanović“. U oblasti obrazovanja nagrađeni su sledeći projekti: „Biblioteka u Vrtiću“ Predškolske ustanove „Olga Grbić“; Ko.AKTIVIN projekat „Svi na Poligon!“ i„Meterološko-osmatračka stanica – IKAR“ Osnovne škole „Mito Igumanović“. U oblasti socijalne zaštite i uključivanja nagradu je primila Organizacija slepih opštine Kosjerić sa predlogom projekta „Znam da i ja mogu“.

Predstavnik žirija, Ivana Matović, menadžer Kvaliteta u TITAN Cementari Kosjerić, pohvalila je veliki broj prijava i naglasila da je ove godine kvalitet projekata znatno napredovao u odnosu na prethodne godine, odgovarajući tako na najvažnije kriterijume izbora kao što su dugoročnost, rešavanje konkretnih problema, ostvarivanje prednosti za građane, održivost i usklađenost projekta sa vrednostima TITAN Cementare Kosjerić.

Prošlogodišnji pobednici konkursa „Za moj Kosjerić“ predstavili su svoja dostignuća i rezultate projekata podstičući građane i organizacije da se uključe i iskoriste svoju energiju za unapređenje i razvoj lokalne zajednice.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link