UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

dm Srbija – Inicijativa Oplemeni život

2 min read
Podeli

Beograd, 23. mart 2016. – Od 2011. godine, dm je započeo inicijativu pod nazivom „Oplemeni život” u okviru koje poklanja svim zaposlenima jedan slobodan dan, koji mogu da iskoriste za dobrovoljno angažovanje u svojoj zajednici, društvenim ili ekološkim projektima. Na ovaj način zaposleni imaju mogućnost da prikupe nova dragocena iskustva i  razviju svoju ličnost.

Udruženje Živimo zajedno posetilo je pet zaposlenih kompanije dm u sredu 02.03.2016, i na taj način učestvovalo u inicijativi Oplemeni život, ali i iskoristilo ovaj dan za druženje sa korisnicima udruženja, razgovor i sticanje novih iskustava.

Svoje utiske sa volonterskog dana opisuju ovako “Poseta udruženju „Živimo zajedno”, protekla je u divnom i lepom druženju. Dočekani smo srdačno, sa mnogo ljubavi. Iskoristili smo to što je bio lep i sunčan dan, pa smo se družili napolju. Upoznali smo se, predstavili. Mi smo pričali o radu naše firme, oni nama o svom radu. Pričali su nam o časopisu koji pišu, o radionicama koje imaju u udruženju, raznim sekcijama u kojima puno toga uče i u kojima uživaju. Igraju, pevaju, glume, recituju.”

Udruženje „Živimo zajedno” pruža pomoć osobama sa smetnjama u razvoju brojnim aktivnostima koje obuhvataju dnevni centar, edukativni, radni i info centar, brojne radionice i sekcije. Udruženje realizuje i program treninga za samostalno stanovanje, pruža podršku korisnicima prilikom zapošljavanja, savetodavnu pomoć porodicama i mnogo toga drugog, negujući viziju o jednom društvu u kome svako ima svoje mesto, niko nije suvišan, ni zapostavljen, bez obzira na svoje sposobnosti.

“Otišla sam sa namerom da pomognem,  a u stvari dobila sam jako mnogo. Shvatila sam da sam osetila  divljenje. Toliko su bili opušteni i srdačni da smo sa lakoćom uspostavili kontakt.  Rado su nam pokazali kako lepo crtaju  I prave razne predmete od kartona. Dali su nam jednu veliku pozitivnu energiju. Pokazali su nam koliko mnogo  pojedinac može da se razvije  u svakom smislu ako da sve od sebe,  radeći zajedno,  pomažući,   ZIVEĆI ZAJEDNO.” izjavila je ovom prilikom jedna od volonterki.

Izvor: www.odgovornoposlovanje.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link