UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice FOP FOP aktuelnosti Konkursi Naš Beograd Održivi razvoj Partnerstvo Podrška socijalnom preduzetništvu Vesti

FOP i Coca-Cola HBC održali radionicu ,,Kako do saradnje sa poslovnim sektorom?”

2 min read
Podeli
FOP i Coca-Cola HBC Radionica

Beograd, 09. decembar 2020. godine – Tokom današnje FOP-ove radionice, Teodora Pasulj, Community Executive u Coca-Cola HBC, podelila je korisne savete i smernice za uspostavljanje saradnje između organizacija civilnog društva (OCD) i poslovnog sektora.

S obzirom da je saradnja između ova dva sektora ključna za doprinos zajednici, održivi razvoj i prevazilaženje kriznih perioda, radionica je organizovana s namerom da se predstavnici OCD upoznaju sa najboljim praksama pri sklapanju partnerstva sa kompanijama, postave pitanja i saznaju kako da pristupe prilikom prijave za podršku biznis sektora. Učesnici imali su priliku da, na jedan interaktivan način, čuju preporuke jedne od najvećih kompanija u Srbiji, ali i podele svoja iskustva i izazove.

Prisutni na radionici izneli su pozitivne utiske o saradnji sa kompanijama u Srbiji, zahvaljujući kojima su uspešno sproveli niz projekata. S druge strane, kao izazove s kojima se OCD suočavaju tokom potrage za poslovnim partnerima i raznim vidovima podrške poslovnog sektora, učesnici su naveli manjak informacija ili logističke organizacije (kao, na primer, upravljanje većom grupom ljudi, naročito u trenutnom dobu pandemije), dok se ponekad javlja i nesklad u razumevanju poslovanja i poravnjanja istog sa radom same organizacije.

Stoga, neke od istaknutih saveta su da OCD:

  • Dobro istraže kompanije, da bi se tako upoznale sa njihovim vrednostima, misijama i ključnim temama od interesa (mladi, zaštita životne sredine, rad sa osobama sa invaliditetom, itd.),
  • Pošalju jasnu, konkretnu i smislenu prijavu na konkurs, odnosno, trajno aktivne vidove podrške, pritom vodeći računa da su svi kriterijumi i zahtevi ispoštovani,
  • Budu otvorene za dodatne aktivnosti kojima bi se ciljana kompanija nadovezala na njihov rad, ali i pripreme detaljan predlog projekta, uz vremenski pregled, ciljeve, ciljnu grupu i očekivanja,
  • Budu strpljive i realne, budući da će verovatno morati da, zbog kompleksnosti procesa odlučivanja u velikim sistemima, čekaju i do mesec dana na odgovor, koji može biti negativan.

Radionica je organizovana kao deo tradicionalne volonterske manifestacije “Naš Beograd” u okviru koje stručnjaci iz kompanije dele znanja i veštine sa građanima i organizacijama koje doprinose kvalitetu života u lokalnoj zajednici.

Naš Beograd 2020 organizuje Forum za odgovorno poslovanje u okviru Projekta unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ane i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Smart kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje, Srpski filantropski forum i Privredna komora Srbije.

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link