UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Poziv građanima da doniraju stvari za najugroženije sugrađane

1 min read
Podeli

Beograd, 13.5.2014.– Smart kolektiv i Forum poslovnih lidera Srbije pozivaju građane da se u subotu 17. maja priključe obeležavanju volonterskog dana „Naš Beograd”, koji svake godine promoviše solidarnost i lično angažovanje za dobrobit zajednice. Građani će na Trgu Nikole Pašića od 10 do 14 časova moći da doniraju stvari neophodne za bolji kvalitet života naših najugroženijih sugrađana, i to:

  • Namirnice (brašno, ulje, pirinač, šećer i testenina) i sredstva za higijenu (deterdžent za pranje sudova, prašak za veš, sapun, šampon)za 300 najugroženijih penizionera Udruženja penzionera gradske opštine Stari Grad;
  • Pelene veličine 4 i 5 za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj;
  • Čistu i očuvanu odeću za decu i mlade od 5 do 19 godina, za decu koja žive ili rade na ulici, u saradnji sa Svratištem u Krfskoj.

Građani su i prošle godine imali priliku da se na ovaj način priključe akciji „Naš Beograd“, a tada je prikupljeno oko 300kg namirnica potrebnih za besplatno letovanje 100 dece sa invaliditetom Udruženja roditelja „Plava Školjka” i oko 500kg garderobe za Reciklažno sklonište Udruženja „Živimo zajedno“.

U okviru šeste po redu velike volonterske akcije „Naš Beograd“, koja će održati 17. maja, zaposleni iz kompanija ulepšaće centralne gradske parkove, vrtiće i škole. Kroz akciju „Naš Beograd“, Forum poslovnih lidera motiviše kompanije članice i njihove zaposlene da se volonterski angažuju, ulažući energiju, vreme i znanje u konkretne akcije za dobrobit zajednice. Na taj način društveno odgovorne kompanije pokazuju da su istinski lideri pozitivnih promena u društvu.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link