UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Osnovan Savet za društveno odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Beograd, 1. jul 2016. – Danas je na sednici Upravnog odbora Privredne komore Srbije osnovan Savet za društveno odgovorno poslovanje koji će predstavljati konsultativni organ PKS.

Članovi Saveta su predstavnici poslovnog sektora, fondacija i nevladinih organizacija, prepoznati po svom angažovanju i posvećenosti principima društveno odgovornog poslovanja.

Veran Matić iz Fonda B92 imenovan je za predsednika Saveta, dok su članovi saveta: Ana Divac (Fondacija Ana i Vlade Divac), Neven Marinović (Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje), Sanda Savić (Hemofarm fondacija), Biljana Dakić Đorđević (Trag fondacija), Jelena Đoković (Novak Đoković fondacija), Kruna Savović (Advokatska kancelarija Živković-Samardžić), Igor Lončarević (KPMG), kao i Sanja Bunić (Privredna komora Srbije) u svojstvu sekretara Saveta. Angažman predsednika i članova Saveta u potpunosti je na volonterskoj osnovi.

Zadatak Saveta za društveno odgovorno poslovanje je promocija ovakvog poslovanja u privredi Republike Srbije, uz ostvarivanje stalnog dijaloga sa predstavnicima državnih organa i institucija, i pokretanje inicijative za donošenje nacionalne Strategije razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja u Republici Srbiji u periodu 2016-2020.

“Savet će biti čvorište za unapređenje uslova za društveno odgovorno poslovanje, od zakonskih olakšica i stimulansa, do pomoći kompanijama da razvijaju društvenu odgovornost unutar svojih organizacija i prema zajednici“, rekao je predsednik Saveta Veran Matić, naglasivši da će to biti i “mesto koje povezuje svu pozitivnu energiju koja postoji u različitim fondacijama, nevladinim organizacijama i kompanijama koje rade na dobrobiti zajednice kako bi kroz sinergiju mnogo više učinili za razvoj zajednice“.

Savet će imati aktivnu ulogu u stvaranju državnih podsticaja i zakonskih obaveza koji će osigurati stvaranje okruženja pogodnog za širenje društveno odgovornog poslovanja. Ovo novo telo PKS će, između ostalog, zagovarati promene u poreskim i drugim zakonima kako bi se unapređenjem poreske politike stimulisala davanja za opšte dobro i poboljšali uslovi za razvoj korporativne filantropije i donatorstva.

Kako bi na najbolji način sprovodio poverene poslove, Savet će konsultovati i uključivati druga tela Privredne komore Srbije za pojedina stručna pitanja iz oblasti društveno odgovornog poslovanja, i sarađivati sa drugim organizacijama i inicijativama u ovoj oblasti.

Izvor: b92.net
F
oto: pks.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link