UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Produžen rok za prijave na Namics konkurs za tehnološke startape u Srbiji – Prijave do 10. septembra

2 min read
Podeli

Beograd, 21. avgust 2017. – Švajcarska softverska agencija Namics produžila je rok za prijave na konkurs za podršku tehnološkim startapima u Srbiji, pa će svi zainteresovani startapi moći će da se prijave do 10. septembra u ponoć, saopšteno je iz ove kompanije.

– Želeli smo da što više startapa dobije priliku da učestvuje na konkursu, pa smo odlučili da rok za slanje predloga projekta bude 10. septembar. Takođe, veliko interesovanje za konkurs nas je podstaklo da, i onima koji ne bi stigli da se prijave do 30. avgusta, omogućimo da imaju jedan na jedan konsultacije sa Namicsovim panelom eksperata – istakao je Jan Keler, supervizor konkursa pod nazivom Startup Expertise Upgrade Namics.

Ovaj konkurs Namics organizuje sa ciljem da podstakne tehnološko preduzetništvo, osnaži srpsku softversku zajednicu i pomogne pojedinačnim strartapima da unaprede svoju ideju, uklone potencijalne nedostatke u biznis konceptu i kasnije uspešno lansiraju proizvod na tržište.

– Namics je počeo kao startap grupa studenata na Univerzitetu u Sent Galenu, a 20 godina kasnije važi za vodeću švajcarsku softversku agenciju, koja zapošljava više od 500 profesionalaca iz Švajcarske, Nemačke i Srbije i čiji inženjeri rade na projektima za najveće svetske kompanije. Upravo zbog toga što smo krenuli kao startap, što nam je poznat težak proces razvoja ideje, ali i zato što smo, tokom ovih 20 godina, stekli veliko iskustvo u biznisu i naučili kako se koncept plasira na tržište, smatramo da je vreme da to iskustvo i znanje podelimo sa startapima – objasnio je Keler.

Prema pravilima konkursa Namicsov panel eksperata, sastavljen od softverskih stručnjaka sa dvodecenijskim iskustvom u IT industriji, odabraće pet najboljih startapa. Ovi startapi dobiće priliku za jedan na jedan konsultacije sa panelom eksperata tokom kojih će čuti savete kako da usavrše startap ideju, da li su napravili početničke greške, koji je najbolji način da promovišu svoju ideju i druge stvari koje će im pomoći da se probiju na tržište. Takođe, Namicsov panel će podeliti i svoja iskustva uključujući i prepreke sa kojima se susretao prilikom razvoja agencije.

– U panelu eksperata biće Jurg Štuker, član Izvršnog odbora, Bernd Šop, izvršni direktor Namicsa, Sandro Ruh, direktor sektora za tehnologiju i aplikaciju, kao i Markus Tresl i Ivan Dugalić senior softver arhitekte. Neki od članova su i partneri u Namicsu i dobro im je poznato koliko je zalaganje čitavog tima važno za uspeh jedne ideje – istakao je Keler.

Prijave za učešće i detaljne informacije o konkursu pogledajte OVDE.

Izvor: ekapija.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link