UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Edukacija FOP FOP aktuelnosti Korporativno volontiranje Mala i srednja preduzeća

Korisni saveti o pravnim implikacijama pandemije

2 min read
Podeli

Beograd, 30 april 2020. godine – Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv u saradnji sa Gecić Law organizovali su juče MeetUp: Pravne implikacije pandemije – saveti za mikro i mala preduzeća.

Učesnici su imali priliku da čuju šta o temama koje ovih dana muče privrednike misle eksperti iz  advokatske kancelarije Gecić Law, a odnose se na to da li je COVID-19 slučaj više sile i može li se pandemija virusa Covid-19 smatrati promenjenom okolnosti u ugovorima u privredi. Ognjen Colić, stariji advokat u advokatskoj kancelariji Gecić Law u Beogradu koji predvodi tim za korporativno pravo, podelio je korisne informacije i odgovarao na pitanja učesnika. Kao vid svoje društvene odgovornosti, advokatska kancelarija Gecić Law pokrenula je posebnu stranicu o uticaju korona virusa na poslovanje gde svakodnevno objavljuje korisne informacije.

U uvodnom delu obratili su se članica UO Foruma za odgovorno poslovanje, Tijana Koprivica (Delta holding) i Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i direktor Smart kolektiva.

Tijana Koprivica istakla je da je cilj svih članica okupljenih u Forumu da kroz principe odgovornog i održivog poslovanja unaprede privredni ambijent u našoj zemlji, a da je jedna od najvećih prednosti članstva u Forumu prilika da se bude na izvoru informacija o najsavremenijim trendovima i praksama i na globalnom nivou, kao i prilika da se kroz učenje i razmenu iskustva i neku vrstu “pozitivne konkurencije” stalno unapređuje poslovanje, a kroz to i celokupan ambijent.   

Neven Marinović istakao je potrebe mikro i malih preduzeća koje su identifikovane putem istraživanja o posledicama pandemije koje su tokom marta sprovili Smart kolektiv i Forum za odgorno poslovanje, sa posebnim osvrtom na to kako velike kompanije mogu da podrže sektor mikro i malih preduzeća.

Snimak sa događaja, možete pogledati ispod ili na našem You tube kanalu:

Događaj je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link