UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Predstavljeno novo članstvo Predsedništva i Upravnog odbora FOP-a

2 min read
Podeli

Beograd, 4. april 2022. – Forum za odgovorno poslovanje sproveo je promotivnu kampanju na društvenim mrežama u kojoj su, kroz predstavljanje novog članstva Predsedništva i Upravnog odbora mreže, promovisani CSR principi i značaj Foruma za razvoj održivog poslovanja u kompanijama. Kampanja je trajala tokom marta meseca i odvijala se na veb-stranici i zvaničnim kanalima mreže – Linkedinu, Instagramu i Fejzbuku.  

Novi saziv Predsedništva Foruma za odgovorno poslovanje čine Dejan Turk, CEO i generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija, kao predsednik mreže, Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija i Svetoslav Atanasov, generalni direktor u Coca-Cola HBC Srbija, kao potpredsednici.  

Za članove Upravnog odbora kompanije članice su izabrale Margaretu Musić, direktorku Elixir Fondacije (Elixir Group), Milenu Mićanović, direktorku za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke Srbija, Milicu Milanović, menadžerku korporativnih poslova kompanije Nestlé Adriatic S, Ninu Elezović, direktorku korporativnih poslova i održivosti u Coca-Cola HBC Srbija i Tijanu Koprivicu, direktorku za održivo poslovanje Delta holding kompanije i upraviteljku Delta Fondacije. 

Članovi UO mreže najavili su da će Forum kao lider u oblasti odgovornog poslovanja i promoter ESG praksi i ciljeva održivog razvoja (SDGs) u Srbiji i dalje biti mesto za razmenu znanja i iskustava na sve relevantne teme iz oblasti korporativne odgovornosti kao što su nefinansijsko izveštavanje, jačanje kompetencija CSR menadžera, edukacija mladih – budućih CSR kadrova, osnaživanje mikro, malih i srednjih preduzeća, radna inkluzija, zaštita životne sredine, međusektorska saradnja i jačanje lokalnih zajednica.  

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link