UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Održan prvi sastanak UO u novom sastavu

2 min read
Podeli

Beograd, 15. januar 2016. – Danas je održan prvi sastanak Upravnog odbora Foruma za odgovorno poslovanje u novom sazivu. Sastanku su prisustvovali svi članovi UO: Branka Letica, Direktor Sektora za PR i marketing komunikacije, Banca IntesaMila Dimitrijević, Rukovodilac odeljenja marketinga i komunikacija, EYDragan Lupšić, Direktor sektora za odnose sa javnošću i komunikacije, Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna GoraTijana Koprivica, Chief Business Sustainability Officer, Delta HoldingMarija Vujanić, Menadžer korporativnih komunikacija, Telenor.

Na prvom delu sastanka bilo je reči o aktivnostima Foruma u prošloj godini. Što se programskog dela tiče, najveći broj planiranih aktivnosti je i implementiran a događajji koji su obeležili prošlu godinu su Forum socijalnih inovacija (1. april), Naš Beograd (maj), Forum za održive zajednice (12. jun), Prezentacija istraživanja Stavovi top menadžera o CSR-u (21. jul), Multistejkholder panel (13. novembar), učešće na Enterprise 2020 Summit Brisel (16. i 17. novembar), Učešće na Austrian Business Circles (25. novembar), CSR Forum (9. decembar), akcija Moja novogodišnja odluka za bolje društvo (decembar).

Dva veoma značajna projekta koji su započeli sa implemetacijom u toku prošle godine, a nastaviće se sa namerom da prerastu u noseće projekte su Akademija poslovnih veština i CSR indeks.  U okviru Akademije poslovnih veština do sada je održano pet predavanja na kojima je volontiralo četiri predavača i tri saradnika koji su ostvarili 45 sati volonterskog rada. U okviru programa 80 predstavnika iz 50 organizacija civilnog društva i socijalnih preduzeća imalo je priliku da savlada nove poslovne veštine.

CSR Indeks, koji predstavlja sveobuhvatan alat za objektivnu procenu, ocenjivanje i rangiranje performansi kompanija u domenu duštvene odgovornosti, pripreman je u toku 2015. godine, da bi u prvom kvartalu ove godine bio lansiran.

Na drugom delu sastanka govorilo se o predstojećim aktivnostima. Krajem prošle godine, pokrenute su dve velike inicijative na polju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja koje u znatnoj meri imaju uticaj i na usmeravanje aktivnosti Foruma. U pitanju su Evropski CSR Manifesto koji je lansiran na CSR forumu, i Nova Agenda odživog razvoja Ujedinjenih nacija. Sve aktivnosti Foruma i sada su u velikoj meri kompatibilne sa ciljevima proklamovanim u ova dva dokumenta, a Forum će imati u vidu globale i regionalne trendove prilikom daljeg razvoja svojih programa i aktivnosti.

 

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link